Eseménynaptár

december 2018
H K SZ CS P SZ V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Kedves Érdeklődő! PDF Nyomtatás E-mail

Köszöntjük Önt honlapunkon.

Engedje meg, hogy röviden bemutassuk szeretett városunkat és környékét.

Vác a Dunakanyar bal partján elhelyezkedő barokk kisváros. A főváros közelében található 1000 éves püspöki székhely könnyedén megközelíthető autóval, busszal, vonattal, kerékpárral és hajóval is. Városunkat a barokk kor hangulatát idéző főtér, a színes paloták, az ország egyetlen Diadalíve, az ország harmadik legnagyobb Székesegyháza teszi egyedülállóvá. Páratlan múzeumai és kiállításai miatt méltán nevezik a kultúra városának.

A belváros szívében található a mai modern képzőművészet legjelentősebb képviselőinek reprezentatív anyagát összefoglaló Modern Művészeti Gyűjtemény. A Váci Művészeti Gyűjteményekben a városhoz kötődő rangos művészek -Hincz Gyula, Gádor István, Gádor Magda, Haraszti Béla- alkotásai találhatók. A híres „Váci múmiák”-at a Memento Mori kiállítás keretében nézhetik meg, az Egyházmegyei Gyűjtemény pedig a város püspökeinek kincseit mutatja be. A Curia épületben a Váci Mosolylabumban Sajdik Ferenc legkülönfélébb technikákkal készített alkotásai Vácról mesélnek az ő sajátos humora-látásmódja nyomán. A gyűjtemény szomszédságában található Váci Curia Borház és Borgyűjtemény, melyben 2500 palack magyar bor található 1880-tól napjainkig. Érdemes megtekinteni a Göncöl házban található Földanya Ékességei geológiai és földtani kiállítást. Ellátogatni az ártéri tanösvényre, sétálni a ligetben a Hétkápolnához, a Mária forráshoz, mely több száz éve ismert búcsújáróhely.

Vác egy folyton nyüzsgő kisváros, ahol mindig történik valami, minden évszakban fesztiválok, szabadtéri rendezvények, családi napok, színházi előadások váltják egymást. Legismertebb a júniusi V4 Fesztivál és Színházi Találkozó és a júliusi három napos Váci Világi Vigalom.
A városi séta és a kulturális feltöltődés után megannyi cukrászda, kávézó és étterem nyújt pihenést a látogatóknak. Városunk büszkesége a kétszeres Rozmaring-díjas Remete Étterem és a nemzetközi hírű cukrászda, a Mihályi Patisserie.

Szeretettel várjuk városunkban!


A személyes találkozás reményében üdvözli Önt:

„a Tourinform Iroda, a város háziasszonya"

foter_viragok_2

 
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával
Önkormanyzati Minisztérium Támogatásával